ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ

ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ

Το ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓAIAΣ ολοκληρώνει τη σειρά Αγιωργίτικο με τον καλύτερο τρόπο. Πλούσιο και δομημένο ισορροπεί ανάμεσα στο φρούτο της ποικιλίας και το ξύλο της δρυός.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να παλαιώσει για 4-6 χρόνια αποκτώντας ένα αρωματικό χαρακτήρα πιο σύνθετο, και μια γεύση ακόμα πιο βελούδινη.

Σας συνιστούμε να το απολαύσετε με μια σχετικά πλούσια κουζίνα που θα περιστρέφεται γύρω από το κόκκινο κρέας και τα πικάντικα εδέσματα, σε μια θερμοκρασία μεταξύ 16ο – 18οC.

ΕΔΑΦΟΣ

Αργιλοπηλώδες  πλούσιο σε ανθρακικό ασβέστιο με σχετικά ουδέτερο ph.   Μικρή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία όπως τα περισσότερα ασβεστολιθικά εδάφη  της Ελλάδας. Στις πλαγιές των λόφων όπου ευρίσκονται οι περισσότεροι αμπελώνες τα εδάφη στραγγίζουν αρκετά καλά αλλά είναι εκτεθειμένα στην διάβρωση.

ΚΛΙΜΑ

Σχετικά κρύοι και υγροί χειμώνες με χαμηλότερες θερμοκρασίες που σπάνια πέφτουν κάτω από τους ΟoC. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά, χωρίς υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες και με λίγες καταιγίδες τον Ιούνιο. Ακολουθεί ένα μακρύ φθινόπωρο. Οι ζεστές μέρες και δροσερές νύχτες του Σεπτεμβρίου σε συνδυασμό με τις σχετικά ξηρές συνθήκες που επικρατούν, συνθέτουν ιδανικές συνθήκες για την καλή ωρίμανση των σταφυλιών. Οι περισσότερες βροχοπτώσεις (600-700mm ετησίως) είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ιδιόκτητος (για το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ), ηλικίας 15 – 40 ετών, στην ημιορεινή κοινότητα ΚΟΥΤΣΙ  ΝΕΜΕΑΣ, σε υψόμετρο 450-550 m με έντονη κλήση # 15 % & κατεύθυνση Ν-Ν.Δ.  Ο Αμπελώνας αυτός, κλαδεύεται ιδιαίτερα αυστηρά έτσι ώστε να μειώνεται το καρποφόρο του φορτίο.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Χτίστηκε το 1997, στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα, στο Κούτσι Νεμέας και σε υψόμετρο 550m.  Πρόκειται για ένα σύγχρονο βιομηχανικό κτίριο που μας χαρίζει μια υπέροχη και πανοραμική άποψη του κάμπου της Νεμέας και της κοιλάδας του Ασωπού ποταμού, 350 μέτρα περίπου χαμηλότερα. Η χωρητικότητά του είναι 3.060 εκατόλιτρα, ενώ ο εξοπλισμός που διαθέτει σε συστήματα παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου, προσφέρει στον οινολόγο κάθε state-of-the-art μέσο για την κάθετη παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.